Actueel

Fietsroute ‘Monumenten in het groen’ 100 jaar Veldhoven

Veldhoven kent fraaie groene monumenten: oude, monumentale bomen zoals linden en beuken, maar ook in het groen verscholen, historische plekjes. Bovendien is Veldhoven een gemeente die veel aandacht besteedt aan openbaar groen en waar bomen nadrukkelijk aanwezig zijn in tuinen, parken en langs wegen.

De huidige gemeente Veldhoven is 100 jaar geleden gevormd. Ter gelegenheid daarvan heeft het  IVN samen met de Vereniging Erfgoedhuis Veldhoven een oude fietsroute geactualiseerd langs 25 ‘monumenten in het groen’. Een fietsroute door Veldhoven van ongeveer 16 km langs monumentale bomen en gebouwen van meer dan 100 jaar oud.

Alle informatie en een GPS-route vindt u op deze pagina van de IVN afdeling Veldhoven Eindhoven Vessem.

OVERIG NIEUWS

Ons boek is klaar

Vier 100 jaar Veldhoven met deze prachtige publicatie over de Veldhovense geschiedenis. Ruim 250 pagina’s met vele historische foto’s.

In Memoriam Felix de Vries

Op 5 november is Felix de Vries overleden in de hospice van huize Merefelt. Zijn vrouw Annie, al heel veel jaren tobbend met haar gezondheid, overleed drie dagen later.

Steun ook de Geheimen

Wie nog een stem overheeft, zou daar de Stichting Geheimen van Veldhoven erg blij mee maken!

100 jaar vieren

In september hoopt Veldhoven verschillende activiteiten rondom 100 jaar Veldhoven eindelijk groots te kunnen vieren.

Partij in zaak Oude Pastorie

De rechtbank in Den Haag besloot op 25 mei dat de stichting maatschappelijk relevant is en dus partij in de zaak om het rijksmonument te behouden.

Erfgoedhuis Veldhoven opgericht

Wij vieren 100 jaar Veldhoven met de oprichting van Erfgoedhuis Veldhoven, een vereniging met als doel het Veldhovens erfgoed te beschermen en kennis over heemkunde te delen.