Actueel

Fietsroute ‘Monumenten in het groen’ 100 jaar Veldhoven

Veldhoven kent fraaie groene monumenten: oude, monumentale bomen zoals linden en beuken, maar ook in het groen verscholen, historische plekjes. Bovendien is Veldhoven een gemeente die veel aandacht besteedt aan openbaar groen en waar bomen nadrukkelijk aanwezig zijn in tuinen, parken en langs wegen.

De huidige gemeente Veldhoven is 100 jaar geleden gevormd. Ter gelegenheid daarvan heeft het  IVN samen met de Vereniging Erfgoedhuis Veldhoven een oude fietsroute geactualiseerd langs 25 ‘monumenten in het groen’. Een fietsroute door Veldhoven van ongeveer 16 km langs monumentale bomen en gebouwen van meer dan 100 jaar oud.

Alle informatie en een GPS-route vindt u op deze pagina van de IVN afdeling Veldhoven Eindhoven Vessem.

OVERIG NIEUWS

100 jaar vieren

In september hoopt Veldhoven verschillende activiteiten rondom 100 jaar Veldhoven eindelijk groots te kunnen vieren.

Partij in zaak Oude Pastorie

De rechtbank in Den Haag besloot op 25 mei dat de stichting maatschappelijk relevant is en dus partij in de zaak om het rijksmonument te behouden.

Erfgoedhuis Veldhoven opgericht

Wij vieren 100 jaar Veldhoven met de oprichting van Erfgoedhuis Veldhoven, een vereniging met als doel het Veldhovens erfgoed te beschermen en kennis over heemkunde te delen.

Red de Oude Pastorie

Stuur ons een steunbetuiging voor het behoud van de Oude Pastorie als rijksmonument.

Veldhoven 100 jaar

Erfgoedhuis Veldhoven publiceert een artikelenreeks in het Veldhovens Weekblad.

Boek Veldhoven nu online

De online versie biedt de mogelijkheid om in het omvangrijke document te zoeken op bijvoorbeeld jaartal, naam, straat, etc.