Actueel

Boek Veldhoven 100 uitverkocht

Ons boek Veldhoven 100, Van Kempische plattelandsgemeente naar Hightech Region is helaas uitverkocht. 

Veldhoven 100 is een rijk geïllustreerd full colour boek over de Veldhovense geschiedenis. Een prachtige publicatie met 15 hoofdstukken op ruim 250 pagina’s over de oprichting van Veldhoven, de veranderingen die de Veldhovenaren zelf doormaakten, de ontwikkeling van het Citycentrum, cultuur, sport, carnaval, onderwijs, erfgoed en nog veel meer. De artikelen in het boek zijn uitgebreide versies van de artikelenreeks die in het kader van 100 jaar Veldhoven in het Veldhovens Weekblad zijn verschenen.

Het boek is nu online te lezen.

OVERIG NIEUWS

Graffiti bij Veldhovens erfgoed

Met opvallende tijdelijke krijtgraffiti brengen we tijdens Open Monumentendag op een ludieke manier de website geheimenvanveldhoven.nl onder de aandacht.

Open Monumentendag

Open Monumentendag vindt plaats in het weekend van 10 en 11 september. In samenwerking met Museum ’t Oude Slot stellen we tijdens dat weekend verschillende ‘monumenten’ open.

ANBI-Cultuurstatus

Op 29 april 2022 hebben we van de belastingdienst bericht gehad, dat aan ons de ANBI-cultuurstatus is toegekend.

Jaarboek Veldhoven-Dorp 2021

Bestelde boeken kunnen op 19 december worden opgehaald bij D’n Bond. Vanaf 20 december is het boek te koop bij Primera in de Kromstraat, zolang de voorraad strekt.

In Memoriam Felix de Vries

Op 5 november is Felix de Vries overleden in de hospice van huize Merefelt. Zijn vrouw Annie, al heel veel jaren tobbend met haar gezondheid, overleed drie dagen later.

Steun ook de Geheimen

Wie nog een stem overheeft, zou daar de Stichting Geheimen van Veldhoven erg blij mee maken!