Actueel

Boek Veldhoven 100 uitverkocht

Ons boek Veldhoven 100, Van Kempische plattelandsgemeente naar Hightech Region is helaas uitverkocht. 

Veldhoven 100 is een rijk geïllustreerd full colour boek over de Veldhovense geschiedenis. Een prachtige publicatie met 15 hoofdstukken op ruim 250 pagina’s over de oprichting van Veldhoven, de veranderingen die de Veldhovenaren zelf doormaakten, de ontwikkeling van het Citycentrum, cultuur, sport, carnaval, onderwijs, erfgoed en nog veel meer. De artikelen in het boek zijn uitgebreide versies van de artikelenreeks die in het kader van 100 jaar Veldhoven in het Veldhovens Weekblad zijn verschenen.

Het boek is nu online te lezen.

OVERIG NIEUWS

Jaarboek Veldhoven-Dorp 2021

Bestelde boeken kunnen op 19 december worden opgehaald bij D’n Bond. Vanaf 20 december is het boek te koop bij Primera in de Kromstraat, zolang de voorraad strekt.

In Memoriam Felix de Vries

Op 5 november is Felix de Vries overleden in de hospice van huize Merefelt. Zijn vrouw Annie, al heel veel jaren tobbend met haar gezondheid, overleed drie dagen later.

Steun ook de Geheimen

Wie nog een stem overheeft, zou daar de Stichting Geheimen van Veldhoven erg blij mee maken!

100 jaar vieren

In september hoopt Veldhoven verschillende activiteiten rondom 100 jaar Veldhoven eindelijk groots te kunnen vieren.

Partij in zaak Oude Pastorie

De rechtbank in Den Haag besloot op 25 mei dat de stichting maatschappelijk relevant is en dus partij in de zaak om het rijksmonument te behouden.

Erfgoedhuis Veldhoven opgericht

Wij vieren 100 jaar Veldhoven met de oprichting van Erfgoedhuis Veldhoven, een vereniging met als doel het Veldhovens erfgoed te beschermen en kennis over heemkunde te delen.