Actueel

Deel jij jouw kennis met ons?

Op Facebook zien we veel kennis voorbij komen over foto’s van vroeger. Kennis die wij goed kunnen gebruiken. Daarom zoeken wij mensen die ons willen helpen ons foto-archief uit te breiden. Wij hebben veel meer foto’s dan we op dit moment op onze website laten zien. Om deze waardevol te maken is de achtergrondinformatie belangrijk. Of je nu van heel veel of slechts een paar onderwerpen iets weet, jouw hulp is welkom!

Op onze website kun je op dit moment een klein deel van ons foto-archief zien. De foto’s zijn pas écht waardevol als er ook achtergrondinformatie bij is. Dan moet je denken aan: bij welke gebeurtenis is de foto gemaakt, welke straat of huis is dit, wanneer is de foto gemaakt, wie staan er op, enz? Daarom zoeken wij mensen die ons willen helpen deze achtergrondinformatie vast te leggen en/of te delen. De kennis die wij zoeken is vaak aanwezig in de hoofden van Veldhovenaren.

Structureren
Op Facebook verdwijnt informatie snel weer naar de achtergrond en komen willekeurige foto’s aan bod. Wij willen de informatie structureren om zo een nog waardevoller foto-archief met achtergrondinformatie te kunnen aanbieden. En daar kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken!

Wat zoeken we?
Mensen die hun kennis met ons willen delen. Hoeveel of hoe weinig je ook weet, alle hulp is welkom. Daarnaast zoeken we mensen die willen helpen de informatie in te voeren op de computer. Of je nu alleen wilt werken of in groepsverband, of je foto’s via de computer bekijkt of op papier, we proberen overal een mouw aan te passen. Ook de categorie foto’s waarmee je wilt helpen, kun je zelf kiezen. Wie wil zijn/haar kennis met ons delen en ons helpen deze informatie voor iedereen toegankelijk te maken?

OVERIG NIEUWS

Jaarboek Veldhoven-Dorp 2022

Op vrijdagavond 18 november a.s. vindt in D’n Bond (Rapportstraat 29) de presentatie van het Jaarboek Veldhoven-Dorp 2022 plaats.

Verbonden levenslopen: bruid en bruidegom

Na het onderzoek in de begraafboeken vanaf 1780 tot 1811 en de Overlijdensregisters 1811-1880 hebben we deze zomer vooral gewerkt met de trouwboeken en de Huwelijksregisters 1780-1840.

Bombardement herdacht

Bij de jaarlijkse herdenking van het bombardement op 17 september in 1944 in Zeelst was dit jaar voor het eerst sinds Corona weer iedereen welkom.

Herdenking 17 september

Zoals elk jaar wordt het bombardement in Zeelst op 17 september 1944 herdacht. Aansluitend is er een lezing in de Schalm.

Graffiti bij Veldhovens erfgoed

Met opvallende tijdelijke krijtgraffiti brengen we tijdens Open Monumentendag op een ludieke manier de website geheimenvanveldhoven.nl onder de aandacht.

Open Monumentendag

Open Monumentendag vindt plaats in het weekend van 10 en 11 september. In samenwerking met Museum ’t Oude Slot stellen we tijdens dat weekend verschillende ‘monumenten’ open.

ANBI-Cultuurstatus

Op 29 april 2022 hebben we van de belastingdienst bericht gehad, dat aan ons de ANBI-cultuurstatus is toegekend.

Jaarboek Veldhoven-Dorp 2021

Bestelde boeken kunnen op 19 december worden opgehaald bij D’n Bond. Vanaf 20 december is het boek te koop bij Primera in de Kromstraat, zolang de voorraad strekt.

Boek Veldhoven 100 uitverkocht

Veldhoven 100 is een uitgave van Erfgoedhuis Veldhoven over de Veldhovense geschiedenis. Ruim 250 pagina’s met vele historische foto’s.

In Memoriam Felix de Vries

Op 5 november is Felix de Vries overleden in de hospice van huize Merefelt. Zijn vrouw Annie, al heel veel jaren tobbend met haar gezondheid, overleed drie dagen later.

Steun ook de Geheimen

Wie nog een stem overheeft, zou daar de Stichting Geheimen van Veldhoven erg blij mee maken!

100 jaar vieren

In september hoopt Veldhoven verschillende activiteiten rondom 100 jaar Veldhoven eindelijk groots te kunnen vieren.

Erfgoedhuis Veldhoven opgericht

Wij vieren 100 jaar Veldhoven met de oprichting van Erfgoedhuis Veldhoven, een vereniging met als doel het Veldhovens erfgoed te beschermen en kennis over heemkunde te delen.

Veldhoven 100 jaar

Erfgoedhuis Veldhoven publiceert een artikelenreeks in het Veldhovens Weekblad.

Boek Veldhoven nu online

De online versie biedt de mogelijkheid om in het omvangrijke document te zoeken op bijvoorbeeld jaartal, naam, straat, etc.