Actueel

Deel jij jouw kennis met ons?

Op Facebook zien we veel kennis voorbij komen over foto’s van vroeger. Kennis die wij goed kunnen gebruiken. Daarom zoeken wij mensen die ons willen helpen ons foto-archief uit te breiden. Wij hebben veel meer foto’s dan we op dit moment op onze website laten zien. Om deze waardevol te maken is de achtergrondinformatie belangrijk. Of je nu van heel veel of slechts een paar onderwerpen iets weet, jouw hulp is welkom!

Op onze website kun je op dit moment een klein deel van ons foto-archief zien. De foto’s zijn pas écht waardevol als er ook achtergrondinformatie bij is. Dan moet je denken aan: bij welke gebeurtenis is de foto gemaakt, welke straat of huis is dit, wanneer is de foto gemaakt, wie staan er op, enz? Daarom zoeken wij mensen die ons willen helpen deze achtergrondinformatie vast te leggen en/of te delen. De kennis die wij zoeken is vaak aanwezig in de hoofden van Veldhovenaren.

Structureren
Op Facebook verdwijnt informatie snel weer naar de achtergrond en komen willekeurige foto’s aan bod. Wij willen de informatie structureren om zo een nog waardevoller foto-archief met achtergrondinformatie te kunnen aanbieden. En daar kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken!

Wat zoeken we?
Mensen die hun kennis met ons willen delen. Hoeveel of hoe weinig je ook weet, alle hulp is welkom. Daarnaast zoeken we mensen die willen helpen de informatie in te voeren op de computer. Of je nu alleen wilt werken of in groepsverband, of je foto’s via de computer bekijkt of op papier, we proberen overal een mouw aan te passen. Ook de categorie foto’s waarmee je wilt helpen, kun je zelf kiezen. Wie wil zijn/haar kennis met ons delen en ons helpen deze informatie voor iedereen toegankelijk te maken?

OVERIG NIEUWS

Graffiti bij Veldhovens erfgoed

Met opvallende tijdelijke krijtgraffiti brengen we tijdens Open Monumentendag op een ludieke manier de website geheimenvanveldhoven.nl onder de aandacht.

Open Monumentendag

Open Monumentendag vindt plaats in het weekend van 10 en 11 september. In samenwerking met Museum ’t Oude Slot stellen we tijdens dat weekend verschillende ‘monumenten’ open.

ANBI-Cultuurstatus

Op 29 april 2022 hebben we van de belastingdienst bericht gehad, dat aan ons de ANBI-cultuurstatus is toegekend.

Jaarboek Veldhoven-Dorp 2021

Bestelde boeken kunnen op 19 december worden opgehaald bij D’n Bond. Vanaf 20 december is het boek te koop bij Primera in de Kromstraat, zolang de voorraad strekt.

Boek Veldhoven 100 uitverkocht

Veldhoven 100 is een uitgave van Erfgoedhuis Veldhoven over de Veldhovense geschiedenis. Ruim 250 pagina’s met vele historische foto’s.

In Memoriam Felix de Vries

Op 5 november is Felix de Vries overleden in de hospice van huize Merefelt. Zijn vrouw Annie, al heel veel jaren tobbend met haar gezondheid, overleed drie dagen later.

Steun ook de Geheimen

Wie nog een stem overheeft, zou daar de Stichting Geheimen van Veldhoven erg blij mee maken!