Wie wittet?

Vroeg in de jaren 50 hadden we een Veldhovense Formule 1 rijder! Wie was dat?

Piet Mikkers

Max Verstappen is onze hedendaagse nationale held in het Formule 1 circuit. Maar vroeg in de jaren 50 waren wij Veldhovenaren maar wat trots op onze Veldhovense Formule 1 rijder. Met zijn zelfgemaakte raceauto reed hij op het circuit in Zandvoort en behaalde er verschillende prijzen.


Voor de oorlog was hij huisschilder. Na de oorlog begon hij in de leegstaande maalderij van Van Grootel in de Rapportstraat een spuiterij die in 1950 naar de Frans Bekersstraat verhuisde. Zijn grootste hobby was autorijden, maar vooral racen. Onder toezicht van zijn vriend, ingenieur Koopmans uit Geldrop, die het ontwerp maakte, bouwde hij hier samen met enkele medewerkers een racewagen die na iedere wedstrijd verbeterd werd. In het jaar 1957 werd de toenmalige spuiterij aan de Frans Bekersstraat veel te klein. Piet bouwde aan de Onze Lieve Vrouwedijk, tegenover de toenmalige “Schalm”, een nieuwe uitdeuk- en spuiterij. Twee van zijn kleinzonen zetten daar de spuiterij van opa voort.

WIE WISTET?