Wie wittet?

Waar lag het openluchttheater van toneelvereniging Meer Vreugde Kern?

Bij ’t Witven, langs de Run in de Wetering.

De restanten van ‘natuurtheater De Wetering’ zijn daar nog te vinden. Destijds was het bekend als openluchttheater ’t Witven.

Toneelvereniging Meer Vreugde Kern werd opgericht op 1 augustus 1954 en had van meet af aan veel succes. De leden waren al snel verzot op wagenspelen bij bijvoorbeeld bloemencorso’s maar ook op evenementen zoals de Brabantse Dag in Heeze. Een openluchtspel in een Veldhovens openluchttheater zou het summum zijn.

In 1956 werd zo’n openluchttheater gerealiseerd. Het bood plaats aan 750 personen. Voor het eerste openluchtspel werd in 1956 gekozen voor Zigeunerbloed onder regie van Jan Segers. De première voor volwassenen was op 12 augustus 1956. Op de foto zien je de première van Zigeunerbloed in het Veldhovense openluchttheater.

WIE WISTET?