Actueel

Graffiti bij Veldhovens erfgoed

Met opvallende tijdelijke krijtgraffiti op verschillende kenmerkende locaties in Veldhoven brengen we tijdens Open Monumentendag op een ludieke manier de website geheimenvanveldhoven.nl onder de aandacht.

Met enkele ‘geheimzinnige’ tekstfragmenten in verschillende historische Facebookgroepen, waaronder ook Omroep Veldhoven, vestigen we voorafgaand aan Monumentendag de aandacht op de Geheimen van Veldhoven. De avond voor Monumentendag brengen we afwasbare graffiti en tijdelijke bestickering aan bij verschillende locaties uit de geheimen.

Meer activiteiten
Tijdens Cityfest organiseren wij wandelingen langs (historische) punten rond het Citycentrum die beschreven staan op geheimenvanveldhoven.nl. Op vrijdagmiddag 14 oktober is er een lezing in de bibliotheek waarin enkele geheimen worden ontrafeld.

Lees hier het persbericht

OVERIG NIEUWS

Open Monumentendag

Open Monumentendag vindt plaats in het weekend van 10 en 11 september. In samenwerking met Museum ’t Oude Slot stellen we tijdens dat weekend verschillende ‘monumenten’ open.

ANBI-Cultuurstatus

Op 29 april 2022 hebben we van de belastingdienst bericht gehad, dat aan ons de ANBI-cultuurstatus is toegekend.

Jaarboek Veldhoven-Dorp 2021

Bestelde boeken kunnen op 19 december worden opgehaald bij D’n Bond. Vanaf 20 december is het boek te koop bij Primera in de Kromstraat, zolang de voorraad strekt.

Boek Veldhoven 100 uitverkocht

Veldhoven 100 is een uitgave van Erfgoedhuis Veldhoven over de Veldhovense geschiedenis. Ruim 250 pagina’s met vele historische foto’s.

In Memoriam Felix de Vries

Op 5 november is Felix de Vries overleden in de hospice van huize Merefelt. Zijn vrouw Annie, al heel veel jaren tobbend met haar gezondheid, overleed drie dagen later.

Steun ook de Geheimen

Wie nog een stem overheeft, zou daar de Stichting Geheimen van Veldhoven erg blij mee maken!