Uit de pers

Dementie bespreekbaar maken met herinneringstocht in Veldhoven

Eindhovens Dagblad, 6 September 2022

Het Dementie Ondersteuningsnetwerk Veldhoven (DOV) houdt op 21 september een herinneringstocht. Hiermee wil het DOV dementie bespreekbaar maken en het taboe dat erop rust verminderen.

“Als je maar oud genoeg wordt, is de kans groot dat je te maken krijgt met vergeetachtigheid en dementie”, stelt Carolien van der Heijden. De adviseur van Swove is voorzitter van het DOV waarvan naast Swove ook de gemeente Veldhoven, zorgorganisaties Severinus en Oktober, de Seniorenraad Veldhoven en Bibliotheek Veldhoven deel uitmaken. Met de toenemende vergrijzing neemt ook het aantal mensen met dementie toe.

Lees meer

Foto: Carolien van der Heijden en Jac van Lieshout zijn de initiatiefnemers van de zogenaamde herinneringstochten voor mensen met lichte dementie. Er is een website met routes gemaakt met als doel herinneringen op te rakelen tijdens een wandeling. ©Juan Vrijdag / DCI Media

 

Meer uit de pers

Herdenken in 2020

Toespraak van burgemeester Marcel Delhez op de begraafplaats in Zeelst.