Wie wittet?

Wie stichtte in 1897 op Dorpstraat 32 één van de eerste sigarenfabriekjes in Veldhoven?

Hendrik Willem Platteel

Platteel was gemeenteraadslid, lid van de Hervormde Kerkenraad en samen met schoolmeester Cornelis Rijken en notaris De Wit in 1894 oprichter van het Veldhovense Fanfarekorps. Op de foto de man met de bolhoed. In 1948 verhuurt hij zijn voormalige sigarenfabriek aan de Hervormde Kerkenraad die er per 1 februari 1949 de eerste Hervormde school van Veldhoven van start laat gaan met 17 leerlingen. Als Platteel in 1951 overlijdt laat hij het schoolgebouw na aan de Hervormde Gemeente van Veldhoven. In 1956 verhuist de school naar de Kerkakkerstraat. In 1967 wordt er een straat naar Hendrik Willem Platteel genoemd. Hij was lid van de gemeenteraad, lid van de Hervormde Kerkenraad en samen met schoolmeester Cornelis Rijken en notaris De Wit in 1894 oprichter van het Veldhovense Fanfarekorps.

Platteel (met bolhoed) bij het Veldhovense Fanfarekorps

WIE WISTET?