Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Veldhoven herkend

Veldhoven herkend is een rubriek uit het Veldhovens Weekblad waarin we lezers vragen wie of wat er wordt afgebeeld op een foto uit ons archief.

Wie herkent deze jeugdspelers uit 1973?

Voetbalvereniging Rood-Wit wordt in 1924 opgericht door een groepje 15-17 jarigen Veldhovenaren, die op Sondervick een veld huren voor 90 gulden per jaar.

De jeugd blijft door de jaren heen altijd een speerpunt van de vereniging wat regelmatig zijn vruchten afwerpt. Als we ons beperken tot enkele resultaten gedurende de laatste 25 jaar: in 1999-2000 behaalt A1 het kampioenschap in de hoofklasse en promoveert naar de landelijke divisie, in het seizoen 2011-2012 wint A1 de districtsbeker. Rood-Wit is er bovendien trots op dat in hun 1e elftal vrijwel uitsluitend uit spelers bestaat die hun opleiding bij Rood-Wit hebben genoten.

Na Sondervick zijn er nog diverse velden die Rood-Wit kleuren. Sinds 1965 wordt er op de Korze gevoetbald. Aanvankelijk op velden aan de Knegselseweg, sinds 1995 in het huidige sportpark.

Op de foto een jeugdelftal uit 1973. Wie herkent ze? Klik op de foto voor een vergrote weergave.

 

Antwoord

1 Piet Houtkamp (coach)
2 Onno Akkermans
3 Marcel vd Wiel
4 Bas Teeuwen
5 Cor van Gompel
6 Aldo van Hooff
7 Jan Sanders
8 Johan Dekkers
9 Tonny Peeters
10 Aad Faasen
11 Antoon Roozen
12 Wilfred Feyen
13 Thijs Manders
14 Bennie Buiting
15 Theo Schellekens
16 Erik vd Boogaard

MEER ARTIKELEN

Aan welke boom dankt Sub Umbra haar naam?

De Meerveldhovense Harmonie Sub Umbra wordt in 1934 in nauwe samenwerking met de Lambertuskerk opgericht. De harmonie begeleidt de processies die elk jaar in de meimaand naar de bedevaartkerk gaan. De naamkeuze Sub Umbra heeft daar alles mee te maken.

Lees meer

Test uw Omloopkennis

De Omloop der Kempen is een internationale wielerwedstrijd voor zowel mannen als vrouwen. Twee vragen om uw Omloopkennis te testen.

Lees meer