Zoek
Sluit dit zoekvak.

Campinia

De goudmijn Campinia

Voor de onderzoekers van regio- of familiegeschiedenis is het tijdschrift Campinia van belang. Het verscheen van 1971 tot 1999 en bevat een schat aan informatie over o.a. Veldhoven en zijn bewoners. De Heemkundekring De Heerlijkheid Oirschot heeft het tijdschrift gedigitaliseerd zodat het van huis uit kan worden doorgesnuffeld.

Zoeken op onderwerp
Via deze link kom je bij de inhoud van de 29 jaargangen terecht die in zeven hoofdstukken is onderverdeeld. Merk op dat in diverse hoofdstukken een apart onderdeel ‘Veldhoven’ is opgenomen. Meer willen weten over een onderwerp? Klik op een bepaalde paragraaf, bijvoorbeeld ‘2.4 Veldhoven’ en je krijgt een lijst van mogelijkheden te zien met in de kolom rechts het jaargang waarin het onderwerp te vinden is. 

Klik op het jaargangnummer. Klik op het bekende vergrootglas in de bovenbalk (of open een zoekvenster met de sneltoets Ctrl+F), voer een zoekterm in en je krijgt alle verwijzingen naar de ingevoerde zoekterm. 

Zoeken op jaargang of nummer
Onderaan in de inhoudsopgave zie je vetgedrukt ‘8. Bijlagen’. Klikken en je krijgt een overzicht van alle jaargangen met alle nummers. Klik op een bepaald nummer en je kunt het doorzoeken met een willekeurige zoekterm.

Gedrukte uitgaven
Liever de papieren versies in handen? Kom op donderdag- of zaterdagmorgen naar onze heemkamer in de bieb. Alle jaargangen zijn aanwezig. Bovendien hebben we alle jaargangen ook digitaal die je in één klik alle 29 kunt doorzoeken op een bepaalde zoekterm. Maar daarvoor een afspraak via info@erfgoedhuisveldhoven.nl.

Campinia is een goudmijn, maak er gebruik van.