Over ons

Erfgoedhuis Veldhoven

Erfgoedhuis Veldhoven is een vereniging die op 1 mei 2021 is ontstaan toen de heemkundekringen Stichting Historisch Oerle, Veldhoven-Dorp Historisch Bekeken en Zeelst Schrijft Geschiedenis zijn samengegaan in een nieuwe vereniging. De dag dat Veldhoven 100 jaar bestaat vonden zij een mooi moment om deze samenwerking te bekrachtigen.

Doel

Het doel van de vereniging is het bevorderen van de belangstelling voor en kennis over de geschiedenis in het algemeen en van Veldhoven in het bijzonder onder het motto: samen houden wij Veldhovens geschiedenis levend.  Daarnaast maken wij ons hard voor het beschermen en het behoud van het Veldhovens erfgoed. We doen dit met onder meer lezingen, cursussen en excursies en met onze heemkamer , waar allerlei informatie is verzameld.

Bestuur

Het bestuur van de vereniging bestaat uit:

Wiel Berden, voorzitter
Tiny Leijten, secretaris
Tiny Renders, penningmeester
Jan Bressers
Jac van Lieshout
Louis Schats

Lidmaatschap

Wie interesse heeft om zelf een steentje bij te dragen kan lid worden van de vereniging. Zelf bijdragen aan het behoud van Veldhovens erfgoed kan op verschillende manieren. Door lid te worden van onze vereniging of door ons te helpen met jouw deskundigheid en op die manier een steentje bij te dragen.

We willen mensen uit alle wijken betrekken, niet alleen uit de voormalige kerkdorpen en we hopen dat ook jong bloed zich bij onze vereniging aansluit. Mensen met en zonder ervaring kunnen lid worden. Interesse in de geschiedenis van Veldhoven is voldoende.

Voor 15 euro ben je een jaar lang lid (onder de 18 jaar is het lidmaatschap gratis) en kun je deelnemen aan rondleidingen, lezingen bijwonen en gebruik maken van de documentatie in onze heemkamer. Als lid ontvang je ook onze nieuwsbrief.

Heemkamer

De heemkamer is gevestigd op de eerste verdieping van de Bibliotheek Veldhoven aan het Meiveld 2 in Veldhoven. 

Als het straks weer kan, kun je er terecht voor informatie en materialen uit onze bibliotheek en digitaal archief. We verzorgen ook regelmatig lezingen, cursussen en excursies zodra dat weer mogelijk is.  

Meer weten? info@erfgoedhuisveldhoven.nl