Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Oude films

Op het YouTube kanaal van Erfgoedhuis Veldhoven vind je een aantal video’s met oud filmmateriaal zoals enkele wandelingen door Zeelst uit 1953, filmfragmenten van de bevrijding en het ‘Volkslied van Zeelst’.

Wie staan er op de film?
Van veel mensen die op deze films voorkomen hebben we de naam niet. Natuurlijk willen we die graag weten, maar ook zijn we op zoek naar de plaatsen en gebeurtenissen die te zien zijn. We kunnen deze gegevens dan als ondertiteling of ingesproken tekst toevoegen. De waarde van de films wordt daardoor voor iedereen groter.

Heb je ook oude films over Veldhoven?
Uiteraard zijn wij erg geïnteresseerd in filmmateriaal dat over of door Veldhovenaren is gemaakt. Je zou kunnen denken dat alleen bijzondere gebeurtenissen van belang zijn, maar niets is minder waar. Films met ‘alleen maar wat mensen’, zonder dat het een speciale gebeurtenis betreft zijn vaak zeker zo waardevol. Oude huizen en straten, die (toevallig) te zien zijn geven ook veel informatie. Alles wordt op den duur oud, dus denk niet te snel dat het van een te recente datum is.

Heb je iets voor ons?
Laat het ons weten via e-mail of kom naar onze heemkamer op de 1e verdieping van de Bibliotheek Veldhoven, geopend op donderdag- en zaterdagochtend van 10.30 tot 12.00 uur.