Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Krantenknipsels 1968-1997

Het Erfgoedhuis beschikt over 78 albums met krantenknipsels uit de periode 1968-1997. We zijn bezig alle krantenknipsels te scannen en op jaar te rangschikken zodat je snel en gericht kunt zoeken naar een bepaald onderwerp of gebeurtenis.

Als je door de mappen bladert, kom je de meeste verrassende berichten tegen. Sommige dingen was je alweer bijna vergeten en soms denk je: “Hé was dat toen, ik dacht dat het veel langer geleden was.” Eén ding is zeker, je beleeft er meer plezier aan dan aan een avondje TV kijken. Iedereen is welkom om in de mappen te komen grasduinen in de duizenden knipsels.

Van knipselmap naar digitale database
Ook als je meer wil weten over een bepaald onderwerp of gebeurtenis uit het rijke Veldhovense leven, kun je voortaan snel en gericht je licht opsteken. We zijn namelijk bezig alle krantenknipsels te scannen en op jaar te rangschikken. Voer een zoekterm in en in geen tijd heb je een lijstje met alle berichten waarin je zoekterm voorkomt. Een familienaam, een vereniging, een politiek onderwerp, een plaatsnaam, een straatnaam, er zijn talloze mogelijkheden om heel snel op een rijtje te krijgen wat je wilt weten.

Aarzel niet. Kom donderdag- of zaterdagmorgen in onze heemkamer in de bibliotheek in de mappen neuzen of maak een afspraak  met Louis Schats (040-2053276) voor meer uitleg over gericht zoeken in het digitale krantenknipselarchief.