Zoek
Sluit dit zoekvak.

Uit de pers

Ton Sliphorst gaat onderzoeken hoe Veldhovenaren vroeger leefden

Eindhovens Dagblad, 27 juli 2021

Hoe zagen de persoonlijke leefomstandigheden eruit van mensen die tussen grofweg 1650 en 1920 in Veldhoven leefden? Op die vraag probeert Ton Sliphorst de komende tijd, met behulp van vrijwilligers, een antwoord te vinden.

Dat de 67-jarige Sliphorst dit wetenschappelijk onderzoek juist in Veldhoven gaat uitvoeren, is geen toeval. Want na eenzelfde soort onderzoek in zijn geboorteplaats Den Bosch, waarmee hij vorig jaar promoveerde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, was de nu al jaren in Veldhoven wonende Sliphorst benieuwd naar de bevindingen in zijn huidige woonplaats. ,,Het lijkt me gewoon interessant, een vergelijk tussen stad en dorp.”

Lees meer

Foto: Ton Sliphorst, hier aan het werk in het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven, gaat uitgebreid onderzoek doen naar de leefomstandigheden in het Veldhoven van vroeger. ©Kees Martens/DCI Media

Meer uit de pers

Herdenken in 2020

Toespraak van burgemeester Marcel Delhez op de begraafplaats in Zeelst.