Zoek
Sluit dit zoekvak.

Uit de pers

Om dementie bespreekbaar te maken…

Veldhovens Weekblad, 28 september 2022

Met de toenemende vergrijzing neemt het aantal mensen met dementie toe. Het Dementie Ondersteuningsnetwerk Veldhoven (DOV) doet er alles aan om mensen hiervan bewust te maken, zoals met een herinneringstocht op 21 september.

“Als je maar oud genoeg wordt, is de kans groot dat je te maken krijgt met vergeetachtigheid en dementie”, weet Carolien van der Heijden. De Veldhovense is adviseur van Swove en voorzitter van het DOV. Naast Swove maken ook de gemeente Veldhoven, zorgorganisaties Severinus en Oktober, de Seniorenraad Veldhoven en Bibliotheek Veldhoven daarvan deel uit.

Het is belangrijk om de doelgroep vroegtijdig in beeld te krijgen, is de boodschap voorafgaand aan de Herinneringstocht op 21 september. Met de tocht wil het DOV dementie bespreekbaar maken en het taboe dat erop rust verminderen. Deelnemers die zich hebben aangemeld, krijgen in de Bibliotheek Veldhoven eerst een presentatie over de website www.geheimenvanveldhoven.nl.

Lees meer

Foto: Bert Jansen.

Meer uit de pers

Herdenken in 2020

Toespraak van burgemeester Marcel Delhez op de begraafplaats in Zeelst.