Uit de pers

Volop Veldhovense geheimen in beeld

Thuis in Veldhoven, 29 september 2022

Wie tijdens Cityfest even zin had in iets meer rust, kon deelnemen aan wandelingen waarbij een gids uitleg gaf over enkele geheimen rondom het Citycentrum. Deze kwamen van de Geheimen van Veldhoven, een tweetalige website vol mooie, bijzondere en interessante plekken uit heden en verleden in Veldhoven (een productie van Erfgoedhuis Veldhoven).

Zo hoorden de deelnemers over de Kempenbende (middelbare scholieren die later uitgroeiden tot gezaghebbende archeologen) en de 19 slachtoffers van het bom­ bardement op 17 september 1944. Ook kregen ze uitleg bij de kunstwerken in en om het centrum en hoorden ze het verhaal van een oude echelkuil aan de Kapelstraat en hoe daar vroeger de gekweekte bloedzuigers (echels) weer uit werden gehaald met behulp van paarden.

Lees meer

Foto: Gids Jac van Lieshout vertelt over de geheimen tijdens een wandeling rond het Citycentrum. © L-Mount Media

Meer uit de pers

Herdenken in 2020

Toespraak van burgemeester Marcel Delhez op de begraafplaats in Zeelst.