Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Veldhoven herkend

Veldhoven herkend is een rubriek uit het Veldhovens Weekblad waarin we lezers vragen wie of wat er wordt afgebeeld op een foto uit ons archief.

Wie herkent het tamboerkorps van het VMK?

De slagwerkgroep van het Veldhovens Muziekkorps bestaat dit jaar 75 jaar. In 1949 werd het toenmalige fanfarekorps van Veldhoven-dorp uitgebreid met een tamboerkorps. Met name voor buiten optredens en marsen door de straten van Veldhoven was dit een gewilde uitbreiding.

Het repertoire heeft zich door de jaren heen steeds aangepast aan de ontwikkeling in de muziek voor drumbands. Momenteel staat de drumband op het gebied van marcherende werken als in de concertzaal haar mannetje. De drumband is aangesloten bij de Brabantse Bond van Muziekverenigingen die jaarlijks mars en concertwedstrijden organiseert. De Veldhovense slagwerkgroep komt uit in de eerste divisie.

Vanaf 1 april 2005 is de drumband omgevormd tot een slagwerkgroep. De bedoeling van de slagwerkgroep is om meer melodische concert stukken te gaan spelen.

Op de foto het tamboerkorps tijdens een concours eind jaren 70. Wie herkent ze? Klik op de foto voor een grotere weergave.

 

Antwoord

1 Martien Bazelmans
2 Bert vd Ven
3 Jack Peters
4 Rob Meisner
5 Ad Vialle
6 Henri Luijten
7 John Peters
8 Theo Peters
9 Huub Liebregts
10 Bert Meisner
11 Tiny Smets
12 van Roosmalen?
13 ? vd Boomen
14 Wil Donkers

MEER ARTIKELEN

Aan welke boom dankt Sub Umbra haar naam?

De Meerveldhovense Harmonie Sub Umbra wordt in 1934 in nauwe samenwerking met de Lambertuskerk opgericht. De harmonie begeleidt de processies die elk jaar in de meimaand naar de bedevaartkerk gaan. De naamkeuze Sub Umbra heeft daar alles mee te maken.

Lees meer

Test uw Omloopkennis

De Omloop der Kempen is een internationale wielerwedstrijd voor zowel mannen als vrouwen. Twee vragen om uw Omloopkennis te testen.

Lees meer