Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Veldhoven herkend

Veldhoven herkend is een rubriek uit het Veldhovens Weekblad waarin we lezers vragen wie of wat er wordt afgebeeld op een foto uit ons archief.

Wie herkent nog renners uit de wielerploeg van TWC Tempo uit 1993?

De Veldhovense wielervereniging TWC Tempo vierde afgelopen september haar 75-jarig bestaan. De inspiratie voor de oprichting is de eerste Omloop der Kempen in 1948.

De vereniging ontpopt zich van meet af aan als een organisator van formaat. Behalve de Omloop der Kempen, staan o.a. ook de Ronde van Veldhoven en étappes van Olympia’s Tour op de palmares van de vereniging. Een bijzondere parel is de organisatie van het NK Veldrijden in 2015 met de gedroomde winnaars Marianne Vos en Mathieu van der Poel.

Natuurlijk is er volop aandacht voor de opleiding van wielrenners en wielrensters. In de loop der jaren is een indrukwekkende lijst van overwinningen aaneengeregen met o.a. nationale kampioenen in allerlei disciplines. Een jaarlijks hoogtepunt is de deelname aan de Ronde van Ierland voor junioren waar de club al vier keer de eindoverwinning in de wacht sleepte.

Op de foto de wielerploeg van TWC Tempo uit 1993. Wie herkent ze? Klik op de foto voor een grotere weergave.

 

Antwoord

1 Franco Rombouts
2 Andy van de Ven
3 Bjorn van der Schoot
4 Pascal van Bussel
5 Robert Regeling
6 Theo Timmers
7 Ronald van de Boomen
8 Ted vd Boom
9 Erik Verberk
10 Tom Deiling
11 Christian Timmers
12 Ard Bierens
13 Frans Houbraken
14 Martin van der Linden,
15 Suzanne van Bussel
16 Johan van Grootel
17 Jan Dickhout
18 Patrick van de Ven
19 Wil Jacobs

 

MEER ARTIKELEN

Aan welke boom dankt Sub Umbra haar naam?

De Meerveldhovense Harmonie Sub Umbra wordt in 1934 in nauwe samenwerking met de Lambertuskerk opgericht. De harmonie begeleidt de processies die elk jaar in de meimaand naar de bedevaartkerk gaan. De naamkeuze Sub Umbra heeft daar alles mee te maken.

Lees meer

Test uw Omloopkennis

De Omloop der Kempen is een internationale wielerwedstrijd voor zowel mannen als vrouwen. Twee vragen om uw Omloopkennis te testen.

Lees meer