Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Veldhoven herkend

Veldhoven herkend is een rubriek uit het Veldhovens Weekblad waarin we lezers vragen wie of wat er wordt afgebeeld op een foto uit ons archief.

Naar wie is het hoofdpad in de tuin van Bloemenvereniging Flora genoemd?

Al 70 jaar lang zet Bloemenvereniging Flora Veldhoven in de bloemetjes. De locatie op de Heerseweg 100 kent een prachtige tuin en een geriefelijk tuinhuis.

De open dagen en de dahliashow worden elk jaar druk bezocht. Al vanaf de oprichting in 1954 zorgen donateurs voor de inkomsten. Als tegenprestatie kunnen zij in het seizoen zaterdags een boeket dahlia’s afhalen. En natuurlijk draait de vereniging op de inzet van vrijwilligers die zich vaak decennia lang inzetten om hun vereniging letterlijk en figuurlijk te laten bloeien. Dat wordt natuurlijk bijzonder gewaardeerd. Naar één van hen, die maar liefst meer dan 30 jaar onafgebroken voorzitter is geweest, is zelfs het hoofdpad in de tuin genoemd.

  • Hoe wordt het hoofdpad in de dahliatuin genoemd?

Antwoord

Het hoofdpad is genoemd naar Frans Waarma. Frans en Sjef Adams ontvingen voor hun verdiensten voor Flora en de gemeenschap in 1991 de cultuurmedaille van de gemeente Veldhoven. Frans was op dat moment 31 jaar onafgebroken voorzitter van de vereniging.

MEER ARTIKELEN

Aan welke boom dankt Sub Umbra haar naam?

De Meerveldhovense Harmonie Sub Umbra wordt in 1934 in nauwe samenwerking met de Lambertuskerk opgericht. De harmonie begeleidt de processies die elk jaar in de meimaand naar de bedevaartkerk gaan. De naamkeuze Sub Umbra heeft daar alles mee te maken.

Lees meer

Test uw Omloopkennis

De Omloop der Kempen is een internationale wielerwedstrijd voor zowel mannen als vrouwen. Twee vragen om uw Omloopkennis te testen.

Lees meer