Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Veldhoven herkend

Veldhoven herkend is een rubriek uit het Veldhovens Weekblad waarin we lezers vragen wie of wat er wordt afgebeeld op een foto uit ons archief.

Waar gaat speel-o-theek Bibelebonts naar toe?

Al 40 jaar heeft speel-o-theek Bibelebonts een plekje in de Veldhovense gemeenschap. Op 26 september 1984 is de speel-o-theek opgericht door enthousiaste dames die goed en gedegen speelgoed en spelmogelijkheden voor ieder kind bereikbaar willen maken en houden.

Dit is ook nu nog de drijfveer voor de vele vrijwilligers die de speel-o-theek draaiende houden. Er is nog steeds behoefte om tegen een hele lage, betaalbare prijs degelijk, boeiend en ontwikkelingsgericht speelgoed te lenen. Weliswaar hebben kinderen vaak al voldoende speelgoed, maar goed speelgoed is duur. Dan is het prettig als je kind regelmatig de beschikking heeft over ander, nog te ontdekken speelgoed. Door speelgoed te lenen in de speel-o-theek, kun je zien waar je kind graag mee
speelt zodat miskopen kunnen worden vermeden.

  • De speel-o-theek is sinds januari 2017 te vinden op Windmolen 15. Waar was de speel-o-theek vóór 2017 gehuisvest?
  • In augustus a.s. verhuist de speel-o-theek. Waarheen?

Antwoorden
De speel-o-theek was tot 2017 gevestigd in de eerste verdieping van de bibliotheek aan het Meiveld. Het streven is om per augustus 2024 weer terug te keren naar deze locatie.

MEER ARTIKELEN

Aan welke boom dankt Sub Umbra haar naam?

De Meerveldhovense Harmonie Sub Umbra wordt in 1934 in nauwe samenwerking met de Lambertuskerk opgericht. De harmonie begeleidt de processies die elk jaar in de meimaand naar de bedevaartkerk gaan. De naamkeuze Sub Umbra heeft daar alles mee te maken.

Lees meer

Test uw Omloopkennis

De Omloop der Kempen is een internationale wielerwedstrijd voor zowel mannen als vrouwen. Twee vragen om uw Omloopkennis te testen.

Lees meer