Wie wittet?

Wie zijn deze dansmarietjes?

Van links naar rechts: Annie Sleddens-van Zoggel, Luus van de Ven-Peeters, Gerry Peters-Sanders, Mientje van Delft-Dams en Maria van Delft-van de Looij. Klik op de foto voor een uitvergroting.

VKAJ
Jos en Mien van Delft wisten ons te vertellen dat dit een foto is van de Katholieke ArbeidersJeugd (KAJ). In dit geval zijn de dames op de foto van de VKAJ; de afdeling voor jonge vrouwen. De KAJ was voor jonge mannen, de VKAJ voor jonge vrouwen.

Carnaval 1962
Luus en Annie waren de bestuursleden van de VKAJ in Zeelst 1962. Maria, Mientje en Gerry waren de meisjes van KAJ bestuursleden Piet, Jos en Jack. Een van de vele activiteiten was ook carnaval vieren met een eigen Prins en een raad van elf en 11 dansmarietjes. Jos en Mien van Delft: “Drie gezellige dagen onder andere in 1962 in het oude patronaat (achter het huidige patronaat) volle bak met ongeveer 200 leden”.

WIE WISTET?