Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wie wittet?

Waar is deze foto gemaakt en wie is de man in het midden?

De man in het midden is Johan Ferrier. Hij staat op de foto met de bevriende familie Habraken van de weverij en winkel op de hoek Kruisstraat-Heuvel in Zeelst. Op deze hoek is ook de foto gemaakt.

Ferrier was premier van Suriname van 1955 tot 1958 en vanaf 1968 gouverneur van Suriname als deel van het Koninkrijk der Nederlanden. In 1975 na de onafhankelijkheid werd hij de eerste president van Suriname. Dat bleef hij tot hij bij de staatsgreep in 1980 werd afgezet door Desi Bouterse. Daarna woonde hij in Nederland. Hij overleed in 2010. Johans dochter Kathleen Ferrier was kamerlid voor het CDA. Samen met partijgenoot Ad Koppejan heeft zij zich in 2010 verzet samenwerking met de PVV.

Van links naar rechts: opa Jan Habraken, Lena, Johan Ferrier, Jo, Kees en Phiel Habraken.

WIE WISTET?