Wie wittet?

Hoe heette het restaurant dat hier in brand staat?

De Schaapskooi.
Het brandde af op 20 april 1993.

Het restaurant werd zo genoemd omdat Brouwerij De Schaapskooi van de paters Trappisten uit Tilburg enige tijd huurder is geweest. De brand was waarschijnlijk ontstaan bij de toiletten aan de achterzijde van het pand, waar een aannemer bezig was met het solderen van leidingen. In een kwartier tijd was De Schaapskooi ter ziele.

Al in de 14e eeuw had de abdij van Postel in Veldhoven twee hoeven, de Dielenshoeve en de Lambrechtshoeve. Eén van die hoeven heeft het tot in de 20e eeuw als boerderij volgehouden. In 1968 werd de oude hoeve door de gemeente Veldhoven gekocht vanwege zijn historische waarde. Er werd een restaurant in gevestigd. Helaas, een fikse brand deed in een mum van tijd 700 jaar geschiedenis in rook opgaan.

WIE WISTET?