Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wie wittet?

Wie was de dirigent en wie de organist van het parochiekoor van de St. Jan de Doper-kerk in Oerle?

Lauwerentius (Louis) van der Heijden en zijn zoon Toon

De dirigent was Lauwerentius (Louis) van der Heijden. In het dorp werd hij ’t Misterke genoemd. Hij was ook het hoofd van de jongensschool. Hij was in de hele Kempen bekend, omdat hij ook les gaf aan de landbouwschool. Hij was bovendien ook voorzitter van de fanfare St. Caecilia. Bij nagenoeg alle festiviteiten in het dorp was hij de kartrekker. Zijn toespraken waren vermaard.
Zijn zoon Toon was de organist van het koor. Op de foto staat het koor op het zangkoor. Later onder leiding van Toon van Boekel verhuisde het koor tot groot verdriet van vele koorleden naar het priesterkoor voor in de kerk. En waarom? Daar wordt zo op je gelet.

WIE WISTET?