Wie wittet?

Wie had in de jaren 60-70 een winkeltje aan de Heerseweg?

Mijna van der Meeren

Van 1963 tot 1977 was er op de Heerseweg een winkeltje gevestigd waar je als kind voor een paar centen kon kiezen uit allerlei verleidelijk snoepgoed. Maar ook middelbare scholieren (Koningshof!) wisten de weg te vinden. De officiële naam van het winkeltje was De Huifkar, maar zo kende vrijwel niemand het. Meestal werd het winkeltje aangeduid met de naam van de vriendelijke en geduldige vrouw die ieder kind de tijd gunde om zijn snuupke te kiezen: Mijna’s winkeltje.

Uit haar huwelijk met Wim Dirks had Mijna vijf kinderen gekregen. Na zijn overlijden hertrouwde Mijna met Piet van der Meeren met wie zij zes kinderen kreeg. Piet werd invalide. Met elf kinderen en een invalide man was het vaak schnabbelen om rond te komen. Maar Mijna ging nooit bij de pakken neer zitten. Om wat extra’s te verdienen, besloot ze in 1963 op 56-jarige leeftijd aan haar woonhuis op de Heerseweg, hoek Heiberg, een winkeltje te beginnen.

WIE WISTET?