Actueel

100 jaar vieren

In september hoopt Veldhoven verschillende activiteiten rondom 100 jaar Veldhoven eindelijk groots te kunnen vieren. Zo vindt onder meer op 11 en 12 september het eeuwfeest aan de Gender plaats, staan Cityfest en de Sportmarkt in het weekend van 24 september in teken van 100 jaar Veldhoven, en is er een jubileumconcert van de Veldhovense jeugdorkesten. Daarnaast is er een spaaractie met historische plaatjes, wordt de documentaire Veldhoven100 gepresenteerd en opent op 24 september de expositie Veldhoven 100 bij Museum ‘t Oude Slot. Bij het museum wordt ook een Tijdcapsule begraven waaraan veel Veldhovens erfgoed wordt toevertrouwd. In 2121 zullen de mensen vast versteld staan van de merkwaardige attributen uit 2021.

Cityfest & fietstocht
Tijdens Cityfest wordt er feest gevierd op het hoofdpodium op de Burgemeester van Hoofflaan, het Meiveld, de Schalm en bij Museum ’t Oude Slot. Onder meer de Veldhovense slagwerkgroepen, Ruth Jacott, Emma Heesters, Sound of Harmony, de Hillbilly Moonshiners, het Groot Veldhovens Jeugdorkest, Het Severinus Songfestival, DJ Braille en Femke Schmitz zorgen voor muzikaal vermaak. Op zaterdag 25 september is er een fietstocht van zestien kilometer door Veldhoven die vertrekt vanaf Museum ’t Oude Slot. De tocht voert langs groene monumenten en rijksmonumenten.

 

 

Tijdcapsule
De tijdcapsule voor 100 jaar Veldhoven is een idee van Marieke Verbeek. Marieke zou het leuk vinden als nog meer mensen iets inleveren voor in de kist. Volg haar op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven. Marieke is nog op zoek naar mensen die een brief willen schrijven voor in de tijdcapsule. Ze heeft de brieven voor 1 september nodig. Je kunt je brief inleveren bij Museum ’t Oude Slot of naar Marieke Verbeek sturen: Provincialeweg 74A, 5503 HJ Veldhoven.

Het totale programma van Veldhoven 100 verschijnt binnenkort op www.veldhoven.nl. Zorg dat je op de hoogte blijft en haal de vlag alvast van de zolder!

OVERIG NIEUWS

Steun ook de Geheimen

Wie nog een stem overheeft, zou daar de Stichting Geheimen van Veldhoven erg blij mee maken!

Partij in zaak Oude Pastorie

De rechtbank in Den Haag besloot op 25 mei dat de stichting maatschappelijk relevant is en dus partij in de zaak om het rijksmonument te behouden.

Erfgoedhuis Veldhoven opgericht

Wij vieren 100 jaar Veldhoven met de oprichting van Erfgoedhuis Veldhoven, een vereniging met als doel het Veldhovens erfgoed te beschermen en kennis over heemkunde te delen.

Red de Oude Pastorie

Stuur ons een steunbetuiging voor het behoud van de Oude Pastorie als rijksmonument.