Actueel

Steun Erfgoedhuis Veldhoven

Erfgoedhuis Veldhoven is een van de verenigingen die meedoet aan de Rabo Clubsupportactie. Omdat een van onze doelen het verspreiden van kennis via lezingen is, zouden wij graag een eigen beamer en projectiescherm aanschaffen. Daarnaast hopen we een topscanner te kunnen aanschaffen die ook op locatie gebruikt kan worden en waarmee we onder meer boeken kunnen inscannen zodat deze informatie bewaard blijft voor het nageslacht. Steun je ons hierin? Dat kan als je klant bent bij de Rabobank. Het enige wat nodig is om een stem uit te brengen is gratis lid te worden van de Rabobank. Voor leden geeft de bank ook nog eens extra kortingen op uitjes en producten. Ons steunen? Dat kan via onderstaande link. Vervolgens wordt je gevraagd om even in te loggen in de bankomgeving.

Ja, ik steun Erfgoedhuis Veldhoven met mijn stem

OVERIG NIEUWS

Graffiti bij Veldhovens erfgoed

Met opvallende tijdelijke krijtgraffiti brengen we tijdens Open Monumentendag op een ludieke manier de website geheimenvanveldhoven.nl onder de aandacht.

Open Monumentendag

Open Monumentendag vindt plaats in het weekend van 10 en 11 september. In samenwerking met Museum ’t Oude Slot stellen we tijdens dat weekend verschillende ‘monumenten’ open.

ANBI-Cultuurstatus

Op 29 april 2022 hebben we van de belastingdienst bericht gehad, dat aan ons de ANBI-cultuurstatus is toegekend.

Jaarboek Veldhoven-Dorp 2021

Bestelde boeken kunnen op 19 december worden opgehaald bij D’n Bond. Vanaf 20 december is het boek te koop bij Primera in de Kromstraat, zolang de voorraad strekt.

Boek Veldhoven 100 uitverkocht

Veldhoven 100 is een uitgave van Erfgoedhuis Veldhoven over de Veldhovense geschiedenis. Ruim 250 pagina’s met vele historische foto’s.

In Memoriam Felix de Vries

Op 5 november is Felix de Vries overleden in de hospice van huize Merefelt. Zijn vrouw Annie, al heel veel jaren tobbend met haar gezondheid, overleed drie dagen later.

Steun ook de Geheimen

Wie nog een stem overheeft, zou daar de Stichting Geheimen van Veldhoven erg blij mee maken!