Actueel

Boek Veldhoven nu online

In januari 2020 is het laatste exemplaar van ‘Veldhoven, van Toterfout tot heden’ verkocht. Dit naslagwerk van streekhistorisch Jean Coenen bevat maar liefst 480 pagina’s met ruim 400 afbeeldingen, vele oude foto’s en kaarten geeft een uitgebreid overzicht van de geschiedenis van Veldhoven, Meerveldhoven, Oerle en Zeelst. Het boek is nu online te lezen.

Zoekfunctie
Deze online versie biedt de mogelijkheid om in het omvangrijke document te zoeken op bijvoorbeeld jaartal, naam, straat, etc. Elke zoekterm geeft onmiddellijk de gevonden resultaten weer: Zeelst wordt 1319 keer gevonden, boerderij 228, burgemeester 200, Senders 25 en sigarenfabriek 38 keer. Met de schuifregelaar kun je inzoomen op foto’s.

Jean Coenen
Drs. Jean Coenen (1956 – 2010) was leraar geschiedenis aan het Lorentz Casimirlyceum in Eindhoven en heeft vele publicaties op zijn naam waaronder boeken over de geschiedenis van Asten, Geldrop, Aarle-Rixtel, Heeze, Leende, Son, Best, Nuenen, Someren, Boxtel, Mierlo en Weert. Voor het boek over Veldhoven heeft Heemkundekring Zeelst Schrijft Geschiedenis kunnen helpen met oude foto’s en documenten uit haar archief.

Forse oplage
Bij de uitgave van het boek in 2006 werd de oplage aanvankelijk gepland op 3000. Maar vanwege de hoge inschrijving bij voorintekening is de oplage vervolgens verhoogd naar 4000 stuks, een zeer groot aantal voor een dergelijke publicatie.

OVERIG NIEUWS

100 jaar vieren

In september hoopt Veldhoven verschillende activiteiten rondom 100 jaar Veldhoven eindelijk groots te kunnen vieren.

Partij in zaak Oude Pastorie

De rechtbank in Den Haag besloot op 25 mei dat de stichting maatschappelijk relevant is en dus partij in de zaak om het rijksmonument te behouden.

Erfgoedhuis Veldhoven opgericht

Wij vieren 100 jaar Veldhoven met de oprichting van Erfgoedhuis Veldhoven, een vereniging met als doel het Veldhovens erfgoed te beschermen en kennis over heemkunde te delen.

Red de Oude Pastorie

Stuur ons een steunbetuiging voor het behoud van de Oude Pastorie als rijksmonument.

Veldhoven 100 jaar

Erfgoedhuis Veldhoven publiceert een artikelenreeks in het Veldhovens Weekblad.