Actueel

Steun ook de Geheimen

Ook onze bevriende stichting Geheimen van Veldhoven doet mee aan de Rabo Clubsupportactie. Zij sparen voor bordjes met QR-code om bij historische objecten te plaatsen (zoals de qr-code hiernaast die informatie geeft over molen de Adriaan als hij gescand wordt), middelen om meer bekendheid te geven aan de stichting en de geheimen en het uitbreiden van de Engelse versie van de Geheimen van Veldhoven. Alle leden van de Rabobank mogen drie stemmen uitbrengen op verschillende verenigingen en stichtingen. Dus wie nog een stem overheeft, zou daar de Stichting Geheimen van Veldhoven erg blij mee maken!

Ja, ik steun ook de Geheimen van Veldhoven met mijn stem

OVERIG NIEUWS

Graffiti bij Veldhovens erfgoed

Met opvallende tijdelijke krijtgraffiti brengen we tijdens Open Monumentendag op een ludieke manier de website geheimenvanveldhoven.nl onder de aandacht.

Open Monumentendag

Open Monumentendag vindt plaats in het weekend van 10 en 11 september. In samenwerking met Museum ’t Oude Slot stellen we tijdens dat weekend verschillende ‘monumenten’ open.

ANBI-Cultuurstatus

Op 29 april 2022 hebben we van de belastingdienst bericht gehad, dat aan ons de ANBI-cultuurstatus is toegekend.

Jaarboek Veldhoven-Dorp 2021

Bestelde boeken kunnen op 19 december worden opgehaald bij D’n Bond. Vanaf 20 december is het boek te koop bij Primera in de Kromstraat, zolang de voorraad strekt.

Boek Veldhoven 100 uitverkocht

Veldhoven 100 is een uitgave van Erfgoedhuis Veldhoven over de Veldhovense geschiedenis. Ruim 250 pagina’s met vele historische foto’s.

In Memoriam Felix de Vries

Op 5 november is Felix de Vries overleden in de hospice van huize Merefelt. Zijn vrouw Annie, al heel veel jaren tobbend met haar gezondheid, overleed drie dagen later.