Actueel

Jaarboek Veldhoven-Dorp 2021

Het is zover! Het Jaarboek Veldhoven-Dorp 2021 verschijnt 17 december. U kunt het 19 december ophalen in dorpshuis D’n Bond en vanaf 20 december kopen bij Primera in de Kromstraat.

Bestelde boeken veilig ophalen
Graag hadden we dit vierde jaarboek met de nodige  toeters en bellen gepresenteerd. Helaas, ook dit jaar speelt koning Corona ons parten. We hebben er wel voor kunnen zorgen dat u het door u bestelde boek veilig op kunt halen. Dat kan op zondag 19 december in D’n Bond (Rapportstraat 29) of eigenlijk bij D’n Bond. Want u hoeft niet binnen te komen. We hebben een post ingericht bij het binnenkomen van D’n Bond.

Let op: uw achternaam bepaalt de ophaaltijd
Om te vermijden dat de ophalers in elkanders vaarwater komen, hebben we twee ophaaltijden. Als uw achternaam begint met een letter uit de eerste helft van het alfabet (A t/m M) kunt u het boek tussen 11.00 en 12.00 uur ophalen. Als uw achternaam begint met een letter uit de tweede helft van het alfabet (N t/m Z) dan kan dat tussen 13.00 en 14.00 uur.

Kopen op 19 december
Voor degenen die het boek niet besteld hebben: u kunt zondag 19 december tussen 12.00 en 13.00 uur à € 17,50 een exemplaar kopen in D’n Bond.

Vanaf 20 december
Als u het Jaarboek Veldhoven-Dorp bij Primera (Kromstraat 9b) hebt gereserveerd dan kunt u het daar ophalen vanaf maandag 20 december. Het boek is daar vanaf 20 december ook te koop. Bovendien kunt u terecht bij Jan van den Boom (Locht 24, Veldhoven, tel. 040-2537686) of Louis Schats (Zandoerleseweg 5, Knegsel, tel. 040-2053276). Uiteraard zo lang te voorraad strekt. De verkoopprijs bedraagt € 17,50.

Vierde jaarboek van en over Veldhoven: veelzijdig en rijk geïllustreerd
Het Jaarboek telt 160 pagina’s tellen, het is geheel full-colour uitgevoerd en voorzien van een harde kaft. De jaarboeken van en over Veldhoven-Dorp staan bekend om hun  veelzijdigheid aan onderwerpen: het persoonlijke verhaal, het dorpscafé, de ondernemer, het rijksmonument, de klassenfoto, de dominee, de eerste boomplantdag, de wandeling door het dorp, de herinnering, het gedicht, het bidprentje, de foto’s van toen en nu. De cultuur en de historie van het dorp aan de Gender worden in dit vierde jaarboek wederom op allerlei manieren bekeken. Kijk mee!

OVERIG NIEUWS

Boek Veldhoven 100 uitverkocht

Veldhoven 100 is een uitgave van Erfgoedhuis Veldhoven over de Veldhovense geschiedenis. Ruim 250 pagina’s met vele historische foto’s.

In Memoriam Felix de Vries

Op 5 november is Felix de Vries overleden in de hospice van huize Merefelt. Zijn vrouw Annie, al heel veel jaren tobbend met haar gezondheid, overleed drie dagen later.

Steun ook de Geheimen

Wie nog een stem overheeft, zou daar de Stichting Geheimen van Veldhoven erg blij mee maken!

100 jaar vieren

In september hoopt Veldhoven verschillende activiteiten rondom 100 jaar Veldhoven eindelijk groots te kunnen vieren.

Partij in zaak Oude Pastorie

De rechtbank in Den Haag besloot op 25 mei dat de stichting maatschappelijk relevant is en dus partij in de zaak om het rijksmonument te behouden.

Erfgoedhuis Veldhoven opgericht

Wij vieren 100 jaar Veldhoven met de oprichting van Erfgoedhuis Veldhoven, een vereniging met als doel het Veldhovens erfgoed te beschermen en kennis over heemkunde te delen.