Actueel

Een logo voor Erfgoedhuis Veldhoven

Vormgever Jan Keeris ontwierp het logo voor Erfgoedhuis Veldhoven. Jan Keeris deed al meer voor de Veldhovense heemkundekringen en maakte verschillende voorstellen voor ons. We kozen unaniem voor dit logo omdat het een moderne uitstraling heeft, maar toch een link met onze activiteiten. De kleuren zijn gebaseerd op de gemeentekleuren blauw en groen van Veldhoven. De omtrek van het logo is een huis met een V als tegenvorm. Ook de ruit uit het gemeentewapen komt terug in het logo.

OVERIG NIEUWS

Open Monumentendag

Open Monumentendag vindt plaats in het weekend van 10 en 11 september. In samenwerking met Museum ’t Oude Slot stellen we tijdens dat weekend verschillende ‘monumenten’ open.

ANBI-Cultuurstatus

Op 29 april 2022 hebben we van de belastingdienst bericht gehad, dat aan ons de ANBI-cultuurstatus is toegekend.

Jaarboek Veldhoven-Dorp 2021

Bestelde boeken kunnen op 19 december worden opgehaald bij D’n Bond. Vanaf 20 december is het boek te koop bij Primera in de Kromstraat, zolang de voorraad strekt.

Boek Veldhoven 100 uitverkocht

Veldhoven 100 is een uitgave van Erfgoedhuis Veldhoven over de Veldhovense geschiedenis. Ruim 250 pagina’s met vele historische foto’s.

In Memoriam Felix de Vries

Op 5 november is Felix de Vries overleden in de hospice van huize Merefelt. Zijn vrouw Annie, al heel veel jaren tobbend met haar gezondheid, overleed drie dagen later.

Steun ook de Geheimen

Wie nog een stem overheeft, zou daar de Stichting Geheimen van Veldhoven erg blij mee maken!